Llegir a les vacances

Les vacances es presten a alterar les rutines diàries i a un canvi de costums. Cal reservar temps per a tot, sense ser rígids, buscant els moments que en la nova forma de vida puguin ser més adequats per a la lectura.
Els llibres de ficció, d’animals o altres temes científics, els que serveixen per elaborar i construir coses…, han de formar part de l’equipatge de nens i joves. No podem prescindir dels llibres, ni dels nostres ni dels dels nostres fills.
Si les vacances inclouen un viatge a algun lloc nou o una visita especial en el lloc habitual de vacances (un zoològic, un parc temàtic, una exposició…), pot ser interessant planificar el viatge amb llibres sobre aquests temes: llibres de països del món, llibres d’animals, llibres de ciència, guies de viatge…
Escollir el millor moment per llegir en vacances dependrà en gran mesura del nostre estil de vida i del dels nostres fills. Després de dinar, molts nens es resisteixen a dormir una migdiada: pot ser un moment adequat per llegir amb ells. Altres poden preferir portar un llibre a la platja o que els llibres ens acompanyin en un passeig pel camp quan refresqui a la tarda. Sempre trobarem una bona ombra per llegir una estona.
En els llocs on es congrega molta gent durant les vacances sol haver-hi serveis de biblioteca: busquem el bibliobús o la biblioteca a l’aire lliure, i apuntem-nos a les activitats que organitzen.
Durant les vacances podem organitzar una setmana de lectura d’un llibre determinat amb els nostres fills i els seus amics. Busquem altres excuses que ens portin als llibres: representar històries, explicar-les, compartir jocs, construir joguines seguint instruccions, preparar berenars amb les receptes que proposen llibres per a nens i no tan nens… Fem dels llibres la joguina més valuosa de l’estiu!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s