El bosc dels silencis

 

 

 

 

Als alumnes de secundària els sorprèn molt que al món hi hagi al voltant de 900 escriptors i escriptores perseguits, empresonats o assassinats pel fet d’escriure lliurement. No cal desplegar massa estratègies per sensibilitzar-los en aquesta qüestió. És injust i això sol ja encén la flama.

 

 

 

 

 

Des de fa una colla d’anys, el PEN Català, fa visible aquesta qüestió cada 15 de novembre, Dia Internacional de l’Escriptor Perseguit. En una ocasió, va promoure l’exposició “Veus silenciades, veus rescatades”, que denunciava una quinzena de casos i, enguany, hem fet servir la informació que s’hi donava per realitzar un treball que hem anomenat “El bosc dels silencis”.

 

 

 

 

 

La idea va sorgir quan ens van proposar fer una exposició en una sala de la ciutat, als Amics de les Arts i Joventuts Musicals, en el marc de “Rauxa. Setmana de la Poesia de Terrassa”. Vam pensar que era una bona ocasió per sensibilitzar els alumnes que, al món, molts escriptors i escriptores no tenen llibertat. De manera que vam pensar quins objectius perseguiria l’exposició, quins continguts la formarien i com es presentarien.

 

 

 

 

 

El resultat és un bosc singular, ple de poemes que com fruits madurs, estan a punt per ser assaborits. Cada arbre pertany a un autor, que ha inspirat diversos poemes a uns estudiants de secundària que han après i ens han ensenyat que el silenci d’un escriptor o d’una escriptora és el silenci de tots. I ho han fet amb versos com ara aquests:

Cliqueu aquí

 

Publicacions:

El diari de l’educació

Rauxa. Setmana de la Poesia a Terrassa

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s